Kaufen Sie Billig Wiehl (North Rhine-Westphalia): Handel ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

100% FREE FOREX ROBOT, Easy to Use, NO LOSS - YouTube Trading Forex Platform - YouTube 99% Accurate Price Action Trading System  Technical ... This Support & Resistance Forex Trading Strategy Made Me ... Crypto Trading For Beginners: Introduction to Bitcoin and ... The Easiest Forex Trading Strategy - YouTube

Itu sebenarnya bergantung pada diri anda dan cara anda trading. Dalam forex, tiada batasan untuk e um TimeGrame de Menggunakan. Trend akan muncul di mana-mana TimeFrame sekali trocadilho. Anda akan jumpa trend naikturun di Time Frame 15, 30, 1 jam malah semanal sekalipun. Tendência Tanpa. Anda seperti kehilangan arah. Macam-macam cara e uma tendência boleh ukur. Contoh indicador trendline ... Forex (Foreign Exchange, FX) é o mercado de divisas Forex (Foreign Exchange, FX) é um mercado de Forex, Mercado financeiro ms grande e lquido do mundo, com uma negociação que dirija a negociação diária conjunta de todos os mercados de bonos e ações do mundo. Permite a inversores de todo o mundo comprar e vender divisas mediante o intercâmbio entre ofertas e exigências das mesmas ... Monday, 10 April 2017. Handel Forex Rugi Teruse Handel Forex, Gold, Öl amp CFDs Noch mehr Gründe, Ihr Handelskonto mit FXTM zu eröffnen ForexTime ist ein globaler und preisgekrönter Broke... Forex rugi teruse December 02, 2017 Materiais belajar forex trading disini disusun berdasarkan pengalaman kami dan langsung mendukung tujuan anda bertrading forex. Kami menekankan pada hal-hal yang penting untuk anda ketahui dan8230 Por idforextrading Postado em 17 de março de 2014 12 de maio de 2014 8230Bisakah e um terjun dalam bisnis forex tanpa modal. Untuk saat ini jawabannya adalá bisa sekali. Meskipun demikian, tidak ... Trade Forex, Gold, CFPs de óleo CFDs Ainda mais razões para abrir sua conta de negociação com o FXTM ForexTime é um corretor global e premi...

[index] [25402] [22309] [27201] [16641] [9992] [23541] [4146] [18725] [16916] [4799]

100% FREE FOREX ROBOT, Easy to Use, NO LOSS - YouTube

This is one of the easiest ways to trade #forex. In this video, I use support, resistance, and trendlines. I also focus on market structure. This ... In this video, I use support, resistance, and... Forex Trade With Us http://bit.ly/2EYIbgI Email: [email protected] Brokers I use https://bit.ly/35kgYkc P.S MY INSTAGRAM IS GONE NOW SO IF SOMEBODY W... http://www.44FOREX.com FREE FOREX ROBOT, Easy Instant Profit, No Experience Needed, 100% Free Forex Trading Robot Software. Detailed Installation Manual Today we explain the basics of cryptocurrencies, using Bitcoin as our way of exploring the world of digital tokens of exchange and Blockchain technology. We als... Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Thank you guys so much for 10k subs! if you're interested in more forex education check out my website at www.forexsavages.com My only Instagram @FxDaniel Sa... Free signals group- https://t.me/forexvisitsignals For free Signals Contact me- [email protected] Subscribe my Channel to learn Price Action Trading Tri...

http://arab-binary-option.unanchar.tk